Feestvarken vzw zorgt hiervoor!

Voor ons Onderzoekslab werkten we samen met Feestvarken vzw, een organisatie die workshops geeft in scholen om armoede bespreekbaar te maken en te sensibiliseren.

In België leven 1/5 van de kinderen in armoede. Om hun workshop te versterken, zocht Feestvarken vzw naar een verwerkingspakket. Het doel van ons onderzoek was om leraren uit de kleuterklas, waarbij de workshop zal worden uitgevoerd, zo efficiënt mogelijk aan de slag te laten gaan met een verwerkingspakket. Om dit doel te bereiken, zijn we eerst gaan kijken naar wat de noden zijn van leraren kleuteronderwijs om makkelijk en snel aan de slag te kunnen gaan met een verwerkingspakket. Dit deden we via een online vragenlijst en verschillende interviews.

Hieruit konden we concluderen dat kleuterleraren nood hebben aan een kant-en-klaar lespakket met visuele ondersteuning. Wat ook naar boven kwam, was dat leraren zoekende zijn naar hoe ze met armoede moeten omgaan in de klas.

Door deze conclusie konden we aan de slag met onze tweede onderzoeksvraag: “Hoe kan het verwerkingspakket rond het thema armoede van de workshop zo efficiënt mogelijk gemaakt worden voor de kleuterleraren waarbij de workshop zal worden uitgevoerd?”.

Projectgroep & partners

Studenten

Amber Thys, Annabelle Vandoninck & Janne Broeckx

Lerarenopleiders

Sophie Luyts & Kathelijne Lemmens

Partnerschool

Feestvarken vzw

Meer weten?

Elien Sneyers
Verantwoordelijke Onderzoekslab Kleuteronderwijs
T +32 14 56 23 40
E elien.sneyers@thomasmore.be

Ook interessant

Lerarenopleiding Kempen

Samenwerken?

Is je interesse gewekt en wil je met ons samenwerken?
Laat je gegevens achter.