Dansactiviteiten integreren in het kleuteronderwijs

Loopt jou dansles ook wel eens in de soep, dan helpen wij je graag hiermee. Wij ontwikkelden danskriebelsoep om dans te integreren in het kleuteronderwijs.

Wij zijn Helen, Lita & Yasmien. Wij willen jullie graag helpen met het samenstellen van een leuke dansles voor kleuters. Loopt je dansles steeds in de soep, wilt u een uitgebreide dansles opbouwen of een kort dansje tussen de soep en de patatten? Wij ontwikkelden danskriebelsoep om jullie te helpen danslessen te geven in het kleuteronderwijs. Dit deden we in het kader van de Bachelor opleiding kleuteronderwijs. Voor het opleidingsonderdeel onderzoekslab gingen we aan de slag met onze partner basisschool Arkades te Herentals.

Praktijkprobleem:
Er was weinig tot geen aanbod rond dans binnen de kleuterwerking in basisschool Arkades te Herentals.

Onderzoeksvraag:
Hoe kunnen we dansactiviteiten integreren in de klaswerking van de kleuterklassen in basisschool Arkades te Herentals?

Onderzoeksdoel:
Ons praktijkonderzoek heeft als doel om dansactiviteiten te integreren in de klaswerking van de kleuterklassen in basisschool Arkades te Herentals.

We brachten alle antwoorden op onze onderzoeksvragen samen op ons online platform met de naam “Danskriebelssoep”. Deze website is te vinden via deze link: https://danskriebelsoep.weebly.com/. Aan de hand van de informatie op de website kunnen leerkrachten het door ons opgesteld sjabloon invullen. Dit sjabloon is ook terug te vinden op de website. Tijdens het brainstormen over ons concept kregen we het idee dat een dansles opstellen hetzelfde is als soep maken. Je moet eerst een recept hebben voor je aan de slag kan. We hopen hiermee een antwoord te bieden op de vraag van basisschool Arkades om danslessen te integreren in de klaswerking van de kleuterklassen. En bij uitbreiding ook andere kleuterleerkrachten te inspireren.

www.danskriebelsoep.weebly.com

Projectgroep & partners

Studenten

Helen, Yasmien en Lita

Lerarenopleiders

Elien Sneyers

Partnerschool of -organisatie

Basisschool Arkades

Meer weten?

Elien Sneyers
Verantwoordelijke Onderzoekslab Kleuteronderwijs
T +32 14 56 23 40
E elien.sneyers@thomasmore.be

Ook interessant

Lerarenopleiding Kempen

Samenwerken?

Is je interesse gewekt en wil je met ons samenwerken?
Laat je gegevens achter.