Atelier

In ons atelier vind je verschillende machines die kunnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden. Denk aan het zagen van blokjes, het boren van gaatjes in verschillende objecten…

Hieronder vind je een overzicht van de machines die aanwezig zijn in ons atelier. Tijdens de openingsmomenten ben je vrij om deze machines te gebruiken, onder begeleiding van onze docenten.

Benieuwd welke materialen je kan aankopen om te bewerken? Bekijk zeker onze prijslijst.


Onze toestellen

Kolomboormachine

De kolomboormachine kan worden gebruikt om verschillende objecten te voorzien van boringen. In het V-lab zijn verschillende soorten boren aanwezig in diverse afmetingen.


Afkortzaag

De afkortzaagmachine kan worden gebruikt om verschillende houten voorwerpen zoals latten, balken… in te korten. Denk bijvoorbeeld aan het inkorten van een balk, zodat je meerdere kubussen krijgt (bv. maken van dobbelstenen).


Tafelfiguurzaag

Houten plaatjes of massief hout hebben voor jou geen geheimen meer. Met de tafelfiguurzaag bewerk je in een handomdraai houten voorwerpen. Zo zaag je bijvoorbeeld figuurtjes in een houten plaat.


Accuschroefmachine

Iets in elkaar schroeven? Met de verschillende accuschroefmachines is dit snel gebeurd. In het V-lab hebben we een divers aanbod aan bits.


Handgereedschappen en toebehoren

Handgereedschappen en toebehoren kunnen niet ontbreken in een werkatelier. We hebben verschillende handgereedschappen zoals kniptangen, ontmanteltangen, schroevendraaiers, kapzagen, handfiguurzagen… Daarnaast is er nog een ruim aanbod aan toebehoren zoals schuurpapier, schroeven, houtlijm, lijmklemmen…